Sofos Insurance Agency

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η Sofos Insurance Agency A.E. είναι ένας οργανισμός που εξειδικεύεται στην εξυπηρέτηση δικτύων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πάνω από 550 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, λειτουργώντας με δομή αποκεντρωμένων λειτουργιών μέσω των υποκαταστημάτων και περιφερειακών διευθύνσεών της.

Η φιλοσοφία της επικεντρώνεται στις ανθρωποκεντρικές και μακροχρόνιες σχέσεις και άμεσος στόχος της είναι η συνεχής βελτιστοποίηση της απόδοσης των καθημερινών εργασιών ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Η εταιρεία διαθέτει πολύπειρα και ικανά στελέχη, τα οποία είναι πρόθυμα να παρέχουν τις υπηρεσίες τoυς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να καλύψουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές ασφαλιστικές εργασίες.

Οι προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς

Σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της ασφαλιστικής αγοράς, η παροχή αποδοτικής υπηρεσίας αποτελεί πρόκληση. Για αυτό το λόγο η εταιρεία μας αναζήτησε ένα προηγμένο μηχανογραφικό σύστημα front office, το οποίο θα πλαισιώνει την καθημερινότητά μας. Το κύριο ζητούμενο, η ευκολία διαχείρισης από τον οποιονδήποτε χρήστη, καθώς επίσης και η απαραίτητη ευελιξία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των στελεχών μας.

Ειδικότερα χαρακτηριστικά

  • Πολυτιμολόγηση και έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε όλους τους κλάδους και τις ασφαλιστικές εταιρείες
  • Έκδοση πράσινων καρτών
  • Πλήρη στοιχεία χαρτοφυλακίου και έγκυρη ενημέρωση για την παραγωγική πρόοδο των συνεργατών αλλά και των ομάδων τους
  • Αυτόματη εξόφληση ταμειακών και εκτεταμένη διαχείριση τρόπων πληρωμής (Plafond, ειδοποιητήρια, πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες κ.α.)
  • Πλήρες σύστημα CRM με δυνατότητες αποστολής sms/emails στο πελατολόγιο. Δυνατότητα εργασίας από tablet/κινητό(responsiveness)

ΛΥΣΗ

Λόγω της πολυπλοκότητας των παραπάνω απαιτήσεων της εταιρείας μας και των ελάχιστων αξιόπιστων front office προγραμμάτων που διαθέτει η αγορά, η Sofos Insurance Agency απευθύνθηκε στην εταιρεία μηχανογράφησης Datawise.

Η Datawise διαχειρίζεται αποκλειστικά το Sofos Portal και κατασκευάζει συνεχώς νέα projects που ζητούνται από την εταιρεία μας. Το Sofos Portal πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές της σύγχρονης διαχείρισης πωλήσεων και απλώνει ένα δίχτυ ασφάλειας για όλους τους συνεργάτες μας. Η εναρμόνιση με την οδηγία IDD αλλά και οι απαιτήσεις του κανονισμού GDPR δε θα μπορούσε να μας αφήσει αμέτοχους και η Datawise στέκεται δίπλα μας με υλοποιήσεις που προσδίδουν αξία στην αγορά.

Γενικότερα η ομάδα της Datawise εμφανίζεται πάντα πρόθυμη να ακούσει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες δυνητικά θα ενσωματωθούν στο Sofos Portal. Μεγάλη σημασία έχει ότι όλα τα στελέχη της έχουν πλήρη αντίληψη των εννοιών «παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών» και «καθημερινότητα ασφαλιστικού διαμεσολαβητή».

ΟΦΕΛΗ

Η Datawise αποτελεί μια εταιρεία μηχανογράφησης που εμπιστευτήκαμε και θεωρήσαμε από την αρχή ότι θα χτίσουμε μία διαχρονική σχέση. Ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με την προοπτική που είχε σαν πλατφόρμα front office. Ειδικότερα το γεγονός πως ο κ. Αλέξανδρος Κουρσούμης άκουσε προσεκτικά “τα θέλω” μας και τα υλοποίησε με εξαιρετική προσήλωση.

Όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μας το σύστημα τιμολογούσε και εξέδιδε συμβόλαια σε 7 εταιρείες και μόνο στον κλάδο αυτοκινήτων. Έπειτα από 3 μήνες οι εταιρείες έγιναν 10 και αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 25 και προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αντίστοιχη ανάπτυξη στους λοιπούς γενικούς κλάδους.

Η δυνατότητα αυτόματης εξόφλησης των ταμειακών λιστών, η αποστολή sms/ειδοποιήσεων στους πελάτες, αλλά και η έκδοση πράσινης κάρτας σε 23 εταιρείες διευκόλυνε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας και αύξησε σημαντικά την αξιοπιστία μας προς αυτούς.

Μεγάλο ζήτημα ήταν και η δυνατότητα τιμολόγησης και έκδοσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων και στους λοιπούς κλάδους, όπου σήμερα εκδίδουμε νέα συμβόλαια και ανανεώσεις στον κλάδο νομικής προστασίας, σκαφών αναψυχής, περιουσίας, προσωπικού ατυχήματος, οδικής βοήθειας και αστικής ευθύνης.

Πέραν της διευκόλυνσης που παρέχει το Sofos Portal στις καθημερινές ασφαλιστικές εργασίες για έναν διαμεσολαβητή αποτελεί και ένα φερέγγυο μηχανογραφικό σύστημα ως προς την ενημέρωσή τους. Ενημερωμένη και πλήρη βιβλιοθήκη αρχείων, ενημερωμένο Dashboard, παρακολούθηση παραγωγικών στοιχείων με σύγχρονα γραφήματα.

Τέλος σε συνεργασία με την Datawise υλοποιήσαμε κύκλωμα πληρωμών με κάρτες μέσω συνδεδεμένου στο Sofos Portal φυσικού POS, πάγιο αίτημα των συνεργατών μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.